Over ons (Elfy borduren)

Home

Producten

Nieuw

Motieven

Speciaal

Baby

Homedecorations

Keukenaccessoires

Beurzen

Contact

Links

Trefwoorden

Sitemap

Over ons

Er waren eens...

... een moeder en een dochter. De moeder had de techniek van het handwerken al van haar moeder geleerd. Daardoor had haar dochter het geduld en de nauwkeurigheid om te handwerken al van kindsaf aan meegekregen. Beiden waren verzot op borduren. Door de jaren heen leerden moeder en dochter er allerlei borduur- en handwerkechnieken bij. Bijvoorbeeld Hardanger borduurwerk, smocken, schaduwborduurwerk en veel verschillende borduursteken. Ook breien en haken in allerlei varianten behoorden tot hun arsenaal. De hobby werd steeds meer een passie voor die twee. Elke vrije minuut werd eraan besteed. 

Ze konden het borduren zo goed en zo netjes (alle kruisjes één kant op!), dat ze ruim 40 jaar geleden gevraagd werden om voorbeeldmodellen te borduren, die dan gefotografeerd werden en in enkele handwerk- en damesbladen gepubliceerd werden. Ze deden het puur uit hobby en alleen de 'eer' van naamsvermelding in zulke bladen was hun beloning. Samen bezochten ze regelmatig handwerk- en hobbybeurzen om inspiratie op te doen. Ze maakten van alles, het liefst naar eigen ontwerp: (grote) schilderijen, kussens, tafelkleden borduren, poppen-, beren- en babykleertjes naaien, haken of breien, zelfs eigen kleding naaien, truien, vesten, poncho's haken of breien. Toen kaarten maken populair werd, gingen ze naar cursussen om verschillende technieken te leren. Samen bedachten ze nieuwe ontwerpen, zochten kleuren van borduurzijde of stoffen of bollen wol bij elkaar en gingen dan aan de slag. Kortom: een zeer 'creatief team', boordevol inspiratie!

Elfy borduren

Ergens in hun achterhoofd speelde echter de gedachte, om iets te kunnen betekenen voor mensen die zelf niet (meer) konden handwerken, borduren, breien of haken, of die er de tijd niet voor hadden, of die gewoon snel een mooi cadeau wilden hebben.

Rond 2010 was het tijd voor iets nieuws, internet deed zijn intrede. De eigen website Elfy borduren  werd een feit. De naam (Elfy) is ontstaan uit 2 x 2 letters van hun voornamen, dus die van moeder en dochter, met daarachter hun grootste hobby: borduren.

Ons motto: 
diverse cadeautjes, zonder winstoogmerk, voor betaalbare prijzen


Van gastendoekje tot grote tafelkleden, van baby tot peuter tot volwassene. Het unieke aan die cadeautjes is dat zij allemaal met de hand in kruissteek, steelsteek of kettingsteek geborduurd zijn, steek voor steek en kruisje voor kruisje. Dus niet met de borduurimachine of met sjablonen. Ook het brei- en haakwerk is met de hand gemaakt.

Het is echt puur handwerk!

Er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende handgeborduurde motieven op cadeautjes verkrijgbaar. De vele eigen ontwerpen en zorgvuldig uitgezochte kleursamenstellingen zorgen ervoor, dat u altijd een speciaal cadeautje heeft, eventueel zelfs aangepast aan uw wensen. De borduurwerken van Elfy borduren zijn stuk voor stuk uniek en met veel geduld geborduurd.

De creaties en variaties zijn eindeloos en erg gewild. Het gebeurt vaak, dat direct na plaatsing van iets nieuws op deze website, de ideeën ineens opduiken op andere websites. Maar niets kan de borduurkunst, het echte handwerk, van Elfy borduren evenaren. Ons advies: neem rustig de tijd om op de website rond te snuffelen. En breng regelmatig opnieuw een bezoek. Er komen namelijk steeds nieuwe producten bij en als het enigszins lukt, ook met een foto. Die foto's zijn echter verkleind om te voorkomen dat derden ze zonder toestemming kopiëren en voor andere doeleinden gebruiken. Ze zijn uitsluitend bedoeld ter ondersteuning en illustratie van de tekst.

Een kijkje achter de schermen...

Nieuwsgierig geworden naar hoe het er dan uitziet als er nieuwe producten bij Elfy borduren in de maak zijn? De volgende foto's geven een kijkje in de keuken!

Elfy borduren over ons: een kijkje achter de schermen

Wat is borduren?

Wat is borduren eigenlijk?
Hoe maak je een borduurwerk in kruissteek?
Wat maakt het borduurwerk van Elfy borduren nu zo speciaal?
Meer weten? Klik hier!


© Elfy borduren